Как да изглеждате добре на високи токчета?

Обичате да носите обувки на високи токчета? Уверете се, че не натоварвате прекомерно краката си.


Хайлайф или живот на високи токчета

Разбира се, всички обичаме чифт обувки на високи токчета. Но освен че искаме да сме забавни, женствени, модерни и убийствено секси, добре е да се замислим и за няколко неща, ако искаме  краката ни да останат здрави и във форма.

Съвети за оцеляване за  фенове на високи токчета

Винаги купувайте обувките си на високи токчета с половин размер по-големи или в следобедните часове, когато краката са леко подути. За съжаление не винаги се сещаме за факта, че трябва да се даде възможност и място за известно разширяване на крака. На всеки се е случвало да усеща пулсиране в краката след дълъг ден прекаран на обувки на високи токчета.

За да защитите пръстите на краката и петите от нараняване, сложете си ултрадискретните лепенки на УРГО за мехури. Една опаковка съдържа 2 вида лепенки с различни размери, съобразени с местата, където най-често се появяват мехури и пришки: пръстите на краката и петите. Най-добрият вариант е да ги сложите предварително на местата, където усещате, че новите обувки Ви убиват, за да предотвратите разраняването на кожата. Не е късно да поставите лепенките и при „свършен факт“ – тогава те ще излекуват нараненото място. В сравнение с класическите /традиционни лепенки,  Урго за мехури успокоява болката веднага след поставяне и подпомага оздравяването на раната. Лепенката Урго за мехури не се отстранява, трябва да се изчака да се отлепи сама.

Малко теория за високите токчета

Несигурните стъпки не са много елегантни, а също така предполагат риск от травми на глезена. Когато ходите на високи токчета, голяма част от теглото пада върху възглавничките на стъпалата, което означава, че се изисква съвсем различен начин на ходене и различна походка от тази, която имате при носене на ниски обувки. Стремете се към походка, при която петата и възглавничката стъпват на земята по едно и също време.

Настройте Вашата походка: обувките на високи токчета ще Ви карат да правите по-големи крачки от тези, които обикновено правите – така че да държите гърба малко назад и по-изправен, което изглежда страхотно и много секси, като в същото време Ви помага да запазите равновесие.

Ако сте пристрастени към високите токчета, трябва да сте наясно с рисковете. За да се предпазите от  травми изберете по-малка височина на тока. Ще усетите разликата (на 5 cm токче, например, ще имате по-малко проблеми, отколкото на 8 cm).
Редувайте обувките си на високи токчета. Не носете един и същ чифт постоянно, особено ако натоварвате някоя специфична област на крака. Това ще предпази от образуването на мазоли.

Старайте се да носите различни обувки всеки ден.

Събувайте високите токчета във всеки удобен момент. Освен забавно, редуването на обувките на високи токчета е и полезно за здравето на краката Ви. Изберете чифт обувки на високи токчета с отворени пръсти (така наречените „peeptoes"). Така краката Ви няма да бъдат "в плен" цял ден. Опитайте се да намалите времето, което прекарвате на високи токчета: сменяйте обувките в колата си или в обществения транспорт, а след това ги обувайте отново на място или събитие, където искате да привлечете вниманието върху себе си.  И не забравяйте, когато Ви болят краката -  боли  Ви цялото тяло.