Какво е ?

Технологията Filmogel® е ново поколение течни лепенки, които осигуряват дискретно решение на проблемите в ежедневния живот.

Продуктите Filmogel се ползват за облекчаване, защита и грижа при мехури, пукнатини, рани, ухапвания от насекоми, херпеси, гъбички и пъпки. Всеки продукт има уникална формула и целенасочено действие.

Лекува и предпазва

Ефективна защита

Дискретен & прозрачен

Дълготраен ефект

Как е разработена филмогел технологията?

За първи път учените започват да разработват филмогел технологията в опит да се измисли начин за предпазване на ранички и одрасквания по пръстите, които са най-болезнени и трудно защитими, защото в ежедневните дейности с пръстите стандартните лепенки често се отлепят, намокрят се при миене и т.н.

Така се поражда необходимостта да се изобрети нов вид течна лепенка, която да прилепва плътно по цялата повърхност и да се адаптира перфектно по формата на раничката, да е лесна за употреба и същевременно много ефикасна. Затова и предизвикателството пред учените е да създадат такъв еластичен и гъвкав филм, в същото време здрав и стабилен във времето, дискретен, защото никой не иска раната му да се вижда от километри, както и да може да „залепва“, образно казано към различни повърхности, спрямо проблема – кожа, лигавица, нокти. Това от една страна е нещо сравнително просто, но и модерен начин да се грижим за различни проблеми в динамичното ни ежедневие. Така след дългогодишни проучвания и изпитания се разработва филмогелът.

Как действа филмогел?

Филмогелът се състои от полимери – това са високомолекулни съединения получени на база органични смоли, разтворени във вещество - разтворител в течна форма.

Когато започне да се нанася филмогелът, при контакт с околната среда, разтворителят се изпарява, а веригите на полимерите се свързват една с друга и образуват тънък прозрачен защитен филм върху лезията или мястото с проблем, което третираме. А съдържащите се помощни вещества подпомагат еластичността и комфорта и водят до желаното конкретно оздравително действие. Защитният филм е дълготраен и покрива изцяло зоната с проблем като предпазва от замърсяване, попадане на бактерии, има полупропусклив ефект и създава най-добри условия кожата да се възстанови, т.е кожата диша и в същото време намалява чувството за сърбеж, дразнене, болката изчезва. Така се минимизира и риска човек постоянно да мисли и пръстът му или езикът да е постоянно на увреденото място. Освен това течните пластири са изключително дискретни и почти невидими, имат много по-добра покривност и плътност в краищата /за разлика от стандартната лепенка/, което не позволява замърсяване, все едно имате втора кожа - можете да се миете, жените могат да си сложат грим. Действа дълготрайно и така има по-добър ефект, защото често хората забравят препоръките на определен период да сменят лепенката – тук веднъж приложен течният пластир действа постоянно за следващите 4-5 часа. Или в обобщение имаме практично, ефективно и иновативно решение за редица проблеми.

Използвайте филмогел при: