Какво представляват мазолите и кокошият трън?

Мазолите се появяват в резултат на продължително триене или постоянен неравномерно разпределен натиск върху определени места. Това са области, където кожата е над костна подложка и няма достатъчно подкожна мазнина. Такива са стъпалата, дланите, петата и пръстите на краката. В отговор на постоянното дразнене на клетките от роговия слой, те започват да се размножават по-бързо, кожата загрубява и се появява така познатият на всички твърд на опип мазол.

Симптомите включват болка и зачервяване около кожните втвърдявания, както и чувство на дискомфорт при директен натиск. Понякога мазолестите образования могат да се сраснат с нервните окончания в кожата като при това да станат изключително болезнени и често развиват една централна част - така нареченият корен или жило. Най-често място на образуване на мазол е кутрето на крака, а типичните мазоли се образуват и на възглавничките на краката.

Жените са по-често засегнати от колкото мъжете, поради носенето на по-тесни и неудобни обувки, обувки на високи токчета. Според някои данни, около 35% от населението в света поне веднъж в своя живот, страда от кокоши трън или мазол. Ако се вземат навременни мерки, той не е опасен, но ако проблемът се разпространи може да се стигне и до хирургична намеса. Има много бабини рецепти за мазила за лечение на мазоли и кокоши трън.

URGO лепенки са предназначени за локално лечение на твърди мазоли, кокоши трън и мазолести образования, които се оставят да действат през нощта, а ултра предпазващата лепенка на URGO предпазва кожата през деня.

И така, какво представлява URGO лепенка за мазоли и кокоши трън. Лепенката съдържа силицилова киселина, която е ефикасна без да бъде твърде агресивна към кожата и може да се остави да действа през цялата нощ, за да елиминира мъртвата кожа по мазола или кокошия трън. Защитният пръстен предпазва здравата кожа наоколо от въздействието на силициловата киселина. Благодарение на залепващото покритие лепенката прилепва добре. URGO лепенката за мазоли и кокоши трън се оставя да действа през нощта, за да не се размества през деня и за да не изгори здравата кожа.

Как се прилага URGO лепенката за мазоли и кокоши трън

Лепенката се прилага вечер преди лягане. Вечерта крака се измива и подсушава добре. Лепенката се поставя така, че зелената част, тоест силициловата киселина да попадне точно върху мазола, като се внимава да не е в контакт със здравата кожа. На сутринта лепенката се маха. На мястото на което е била, кожата изглежда побеляла. Леко зачиствате мястото, изтърквате и за през деня се поставяте ултра предпазващата лепенка на URGO, която пък е мека и плътна. Целта е да предпази от образуване на нов мазол и от допълнително триене при болка и натиск.

Сравнението идва от само себе си - така както производителите на автомобили поставят като екстра пред шофьора air bag, който да предпази в случай на сблъсък, така и URGO лаборатории създават URGO ултра предпазващата лепенка, мека като дунапрен, за да поеме натиска от обувките и да предпази от удар и нараняване.

URGO лепенката за мазоли и кокоши трън се използва през нощта, за да елиминира по най-щадящ начин мазоли и кокоши трън, а ултра предпазващата лепенка предпазва от натиск или удар през деня. Позволява на кожата да се успокои след лечението със салицилова киселина през нощта и не позволява на обувката да образува нов мазол.

Двете лепенки се редуват до пълното отстраняване на кожното втвърдяване.