Какво представляват мехурите?

Пришки, мехури, плюски – общо взето наименования на едно и също кожно заболяване, което е наистина един неприятен проблем. Причината за появата им са най-вече неудобни обувки, особено през летните месеци, когато краката се изпотяват повече и започва едно непрестанно търкане на обувката върху кожата. Как се получават – при търкането на каишката на обувката върху кожата се появява зачервяване от притока на кръв. Ако не се вземат мерки и не се постави специална лепенка за мехури, на мястото на зачервяването се образува торбичка пълна с течност. Ако и тогава не се вземат мерки и не се залепи специална лепенка за мехури, която да прибере мехура, то при продължителното триене епидермисът се разкъсва и става рана при това, една много болезнена рана. Защо е необходимо да се използват хидроклоидни лепенки за лечение на мехури? Спуканият мехур е болезнен, защото нервните окончания са оголени. Да не забравяме, че мястото е предразположено към инфекции. За разлика от обикновените лепенки, специалните лепенки на URGO за мехури нямат марличка. На нейно място е поставен специален, прозрачен лечебен гел, който предотвратява образуването на мехура, облекчава болката и подпомага оздравяването на вече образувания мехур. Тази лепенка не пропуска вода и микроби и може да се използва и при къпане и при плуване.

Как действа URGO за мехури – след поставяне, течността получена от мехура се абсорбира от този специален слой в средата на пластира. Образува се едно бяло гелче, което на първо място облекчава болката, подпомага оздравяването, защитава раната като втора кожа и не прилепва към нея. А след като падне само, отдолу има здрава кожа.

Как да поставите лепенката URGO за мехури

Най-напред мястото се почиства, дезинфекцира, изплаква и подсушава. Лепенката се поставя между дланите за кратко, за да се затопли с температурата на тялото. Махат се защитните крилца, като централната част трябва да попадне точно върху мехура. След това крайчетата се приглаждат добре и отново за кратко задържате дланта си върху лепенката, за да прилепне добре.

URGO  за мехури не трябва да се отстранява, а се оставя докато се отлепи сама, след което отдолу има здрава кожа. Освен това, тя е ултра дискретна, невидима и наистина прилепва като втора кожа.