Какво трябва да се прави при слънчево изгаряне?

Веднага трябва да се реагира още при първите усещания за парене и болка по кожата. Първо трябва да се пият много течности, най-добре е първо да освежите кожата с продължителен душ и след деликатно подсушаване да приложите на тънък слой по цялата повърхност емулсията на URGO при изгаряния. В случай на втрисане, висока температура, прилошаване или мехури се препоръчва консултация с лекар. През следващите дни не бива да се излагате на слънчева светлина. Ако се появи сърбеж, особено в случай, когато слънчевото изгаряне не е пропорционално на интензитета на слънчево излагане трябва да помислите за ограничение приема на лекарствени средства, парфюми или козметика, които в комбинация със слънчевите лъчи могат да предизвикат фото чувствителност. Във всички случай профилактиката е за предпочитане пред лечението, тоест задължително използването на слънцезащитни продукти с висок фактор съобразени с типа кожа. Продължителността на излагане на слънце трябва да се увеличава постепенно, като се избягват часовете с най-интензивно греене – по обяд. Това се отнася най-вече за децата. Имайте предвид, че кърмачетата не бива да се излагат на пряка слънчева светлина и че люлките със светла основа могат да предизвикат опасно отражение на светлината. Бременните жени също трябва да избягват директното излагане на слънце, дори и риска да изглежда малък, защото могат да развият неправилна хипер пигментация на лицето, така наречената маска на бременността, която да се появява всяка година при първите слънчеви лъчи. Емулсията за изгаряния на URGO е подходящо средство при слънчеви изгаряния.

Как действа емулсията за изгаряния на URGO?

Това е емулсия получена по специална липидна технология, която бързо се абсорбира по кожата. Емулсията е идеална за облекчаване на повърхностни или болезнени изгаряния. Благодарение на съставките си емулсията при изгаряния на URGo отнема топлината по кожата, създава чувство на охлаждане, бързо облекчава болката и благоприятства възстановяването на кожата.

Емулсията на URGO при изгаряния е много лека като текстура, бързо се абсорбира, не е мазна и позволява обличане на дреха веднага след нанасяне. Съставките на емулсията за изгаряния на URGО са внимателно подбрани на базата на взаимно допълващото се действие. Екстракт от невен, растение, което традиционно се използва за облекчение и заздравяване и има антисептично действие. Витамин Е, който е антиоксидант, изолира свободните радикали, подсилва хидролипидния филм на епидермиса и подобрява защитните функции на кожата и алантоин, който допринася за възстановяването на клетките.

Трябва да се подчертае, че емулсията на URGO при изгаряния не съдържа слънцезащитен фактор и не осигурява никаква защита срещу продължително излагане на слънце.